Fysio Life Flow

Fysiotherapeute Renate Klaver ontwikkelde eind 2017 dit speciale yoga-programma voor onze praktijk.

Als ervaren yoga-beoefenaar is Renate  zo enthousiast geworden dat zij besloten heeft een yoga-docenten opleiding in India te gaan volgen, waar de yoga zijn oorsprong vindt. Daardoor geeft zij de lessen in de meest  oorspronkelijke vorm.

“Spanning kunnen opmerken, een verkeerde houding registreren, weten waar de grenzen van het lichaam liggen. Ik zou het mooi vinden als ik mensen door middel van mijn lessen bewuster kan maken van hun lichaam, zodat zij hun “kostbare tempel” nog beter kunnen aanvoelen, respecteren en kunnen geven wat het nodig heeft”, aldus Renate.

Hoe zijn de yoga lessen opgebouwd?

De lessen zijn voornamelijk gericht op het versoepelen en versterken van het lichaam. Daarnaast wordt er gewerkt aan de balans, houding en ontspanning van het lichaam.
Yoga kan ingezet worden als middel om klachten aan het bewegingsapparaat te voorkomen en bestaande klachten te verminderen of zelfs te laten verdwijnen.
De lessen hebben het karakter van een flow (de poses vloeien door in elkaar) en zullen een mix zijn van yin en yang poses.
Een ontwikkeling van de positieve bewustwording van de mogelijkheden (en eventuele onmogelijkheden) van het lichaam kan tevens een heilzame werking opleveren.
 

Voor wie zijn de lessen geschikt?

De lessen zijn zeer geschikt voor de beginnende yoga-beoefenaar, maar er worden ook lessen gegeven voor de ervaren yoga beoefenaar. Ze zijn een prima aanvulling op de fysiotherapie of manuele therapie behandelingen.
De lessen zijn uitdagend, zowel lichamelijk als mentaal, maar zijn zeker niet “zweverig”.

 

Lestijden

De lessen worden gegeven op de volgende tijdstippen:

Maandag    19:30 - 20:30 uur
Donderdag    19:30 - 20:30 uur
 

 

 

Prijzen

Proefles   gratis (1 x p.p.)
10 rittenkaart   € 140.=
 

 

 

De lessen worden gegeven in de partyzaal van restaurant 'De Rhijenhof' en per les zullen maximaal 10 personen deelnemen.
We zullen zo veel mogelijk proberen de groepen in te delen naar ervaring.

Interesse of vragen?

Mail naar renate@fysiolife.nl of bel naar de praktijk 06-13025117