COPD beweegprogramma Den Haag Wateringen

Bewegen geeft lucht

Heeft u het benauwd wanneer u zich inspant? Heeft u regelmatig last van de zogeheten rokershoestbuien? Is er bij u COPD geconstateerd en wilt u uw conditie verbeteren?
 
Fysio Life helpt u hierbij. Wanneer u chronische bronchitis of longemfyseem heeft, kortweg COPD, is het extra belangrijk dat u goed beweegt. Hierdoor verminderen uw klachten en nemen uw mogelijkheden verder toe. 
 
Uw persoonlijke beweegprogramma  

Voor de behandeling van COPD biedt Fysio Life specifieke beweegprogramma’s. Deze zijn geheel volgens de richtlijnen van het KNGF (Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie). Het beweegprogramma duurt 3 tot 6 maanden, afhankelijk of u een revalidatieprogramma in het ziekenhuis heeft gevolgd.

 
Het programma bestaat uit krachttraining in combinatie met conditietraining. Samen met de fysiotherapeut stelt u uw persoonlijke doel vast. U krijgt testen, individuele gesprekken en oefent in groepsverband met mensen met COPD. De groep heeft als voordeel dat u elkaar steunt, stimuleert en ervaringen uitwisselt.
 
Welke voorwaarden zijn er?

Wilt u in aanmerking komen voor een beweegprogramma COPD bij Fysio Life? Dan heeft u een verwijzing nodig van de cardioloog, longarts of huisarts. Het liefst aangevuld met longfunctiegegevens.
 
Met een aanvullende zorgverzekering wordt uw beweegprogramma geheel of gedeeltelijk vergoed. Heeft u een verwijzing met een chronische indicatie, die op de lijst van de chronische aandoeningen van uw zorgverzekeraar voorkomt? Dan heeft u wellicht recht op een vergoeding van een jaar oefentherapie. Neem hierover contact op met uw zorgverzekeraar.
 
Meer informatie?

Wilt u meer informatie? Neem gerust contact op via telefoonnummer 06 130 25 117 of maak direct online een afspraak